Talent propi pel nou organigrama de la Direcció Esportiva del Club Handbol Terrassa
Els responsables de la Coordinació Esportiva Femenina seran Toni Puntos i Itziar Rubio, entrenador i jugadora del primer equip femení, el Sènior Ricardo i Montse, respectivament. La Coordinació Esportiva Masculina serà liderada per en Ricard Guardeño, expresident del Club i jugador dels Veterans, i un altre acompanyat, a confirmar. Per últim, Celia del Pino continuarà amb la Coordinació de l’Escola Base d’Handbol.
L’objectiu d’aquest nou organigrama i grup de persones és consolidar l’estructura dels equips de formació i millorar el nivell competitiu dels primers equips, tot garantint un flux continuat de jugadors/es del planter que garanteixin la progressió dels equips sèniors. A la vegada, també es treballarà per crear un estil propi de joc i d’entrenament del Club Handbol Terrassa.
Coordinació Esportiva Femenina
Toni Puntos
L’actual entrenador del Sènior Femení Ricardo i Montse, Toni Puntos es va formar com a jugador i entrenador al CE Molins de Rei. Ha desenvolupat la seva carrera d’entrenador per diversos clubs del Baix Llobregat i el Vallès Occidental, com ara, Sant Andreu de la Barca, Martorell, Oar Gràcia, Terrassa, Sant Cugat, Sant Vicenç dels Horts i Sant Boi. Ha treballat com a coordinador d’handbol a l’Àrea d’Esports de Molins de Rei i ha dirigit escoles d’handbol a El Papiol i Castellbisbal, població on viu i on va ser pioner de l’handbol i cofundador del club.
Itziar Rubio Carretero
Jugadora d’handbol des dels 11 anys i fomada al Club Handbol Terrassa. Ha estat entrenadora de diferents equips del Club i d’equips escolars de la ciutat. Des de fa 10 anys és entrenadora, i actualment ho és de l’equip cadet femení negre i juvenil femení vermell a primera catalana i a lliga catalana, respectivament. Des de fa 5 temporades forma part del primer equip del Sénior Femení Ricardo i Montse.
Coordinació Esportiva Masculina
Ricard Guardeño
Va començar des de petit a jugar a handbol al Club Handbol Terrassa i va assumir la responsabilitat de presidència de l’entitat des del febrer del 2016 al juny del 2021. Actualment és jugador de l’equip veterans senior masculí.
A concretar
Per complementar l’equip d’aquesta direcció s’està treballant en trobar un perfil jove, d’una persona jugadora del club a la vegada entrenadora, amb formació i actitud.
Coordinació Escola Base d’Handbol
Cèlia del Pino, jugadora del primer equip Sènior Femení Ricardo i Montse i entrenadora de l’Infantil masculí vermell, continuarà amb la seva tasca de coordinació dels equips més petits de la casa. Formada a l’Handbol Terrassa, va estar jugant dues temporades al Club Handbol Sant Vicenç dels Horts per tornar a l’equip Sènior Ricardo i Montse a l’actual. Gràcies a la seva experiència i formació especialitzada en el món de l’esport (titulada en CAFE i Master en Educació) dissenya i organitza amb les tecnificacions, trobades d’equips escolars i casals del Club.
Talent del Club i dualitat complementària
Per cobrir aquests càrrecs de responsabilitat s’ha comptat amb el propi talent del Club, amb persones vinculades a l’entitat des de fa anys.
Les noves coordinacions esportives estan formades per equips de dues persones de perfils complementaris, un de més senior i un de més jove. D’aquesta manera, es vol aconseguir 3 beneficis:
- Repartiment de tasques: les responsabilitats i les tasques del càrrec queden repartides entre la disponibilitat de dues persones.
- Promocionar el talent jove del Club: tant l’Itziar com en l’altre persona a concretar són joves jugadors i entrenadors que compten amb l’actitud i coneixements per assumir una coordinació. Però els falta l’experiència, més anys de treball, en coordinació esportiva i visió de gestió de Club. Per la seva banda, els perfils més sèniors, del Toni Puntos i en Ricard Guardeño, aportaran l’experiència en direcció esportiva i gestió d’entitats però, per nivell de compromisos laborals i familiars, no disposen de tant temps com els seus companys més joves.
- Garantir el futur del càrrec: amb aquesta figura d’equip transgeneracional es vol assegurar que l’entitat disposi d’un relleu natural en aquestes posicions de responsabilitats.